Homify 8 goedkope items voor een mooier interieur


8 goedkope items voor een mooier interieur

Laura ter MeerLAURA TER MEER

Velen zullen het herkennen: het vreugdegevoel bij de gedachte aan nieuwe meubels of accessoires voor in het interieur. Maar of deze gedachte ook in realiteit haalbaar is, is een ander verhaal. De wekelijkse boodschappen, rekeningen, ze vormen voor velen een kostenpost. Zomaar even een nieuw bankstel of tv-kast aanschaffen zit er dan ook niet in.

Gelukkig zijn er voldoende goedkope items in interieurland te vinden die een interieur nieuw leven inblazen.¬†In plaats van te investeren in een duur meubelstuk van enkele honderden euro’s, kan onze interieurhonger ook gestild worden door betaalbare items van slechts een paar tientjes.

Zet je al je prins- of prinsessendromen daarom even uit je hoofd en laat je inspireren door de goedkoopste én leukste items voor een mooier interieur.

Lijsten

Helemaal hip is momenteel de fotolijst waarvan het glas ontbreekt. Ontzettend goedkoop te verkrijgen bij een willekeurige foto- of interieurwinkel, of te vinden ergens op zolder. Door het glas en de afbeelding te verwijderen, krijgt de lijst een hele nieuwe look en functie. De frame kan leuk op de vloer gepositioneerd worden of bijvoorbeeld op een commode en past goed in een Scandinavische stijl, maar misstaat ook zeker niet in elk ander type interieur. Wil je het écht voordelig aanpakken, breng je een bezoekje bij de plaatselijke kringloop.

Posters

Een muur kan op verscheidene manier gedecoreerd worden. Het bekendste decoratiestuk? Waarschijnlijk het schilderij. Posters zijn een goedkoop alternatief voor het¬†met¬†verf¬†gecre√ęerde¬†afbeelding.¬†Grafische ontwerpers bedenken vandaag de dag de leukste creaties, zoals te zijn op deze foto. De poster doet daarmee niet meer onder voor een geschilderd kunstwerk, en dat is maar goed ook. Wij zijn in ieder geval hartstikke fan!¬†Struin eens het internet af voor de leukste ontwerpen.

Planten (cactus!)

Dit is misschien wel de beste tip die we kunnen geven: neem een kamerplant in huis! Vooral de planten van de cactusfamilie zijn eenvoudig in leven te houden; ze verbruiken nauwelijks water omdat ze over de eigenschap bezitten om grote hoeveelheden vocht op te nemen en in hun plantenlichaam op te slaan. Daarnaast worden ze niet zelden gebruikt als decoratiestuk voor in huis. Bovendien koop je er voor een tientje zelfs twee! Twee vliegen in één klap dus.

Lampen

Het volgend voorbeeld van een goedkoop item in huis is de lamp. Een onmisbaar item voor in iedere woning die vrijwel niets kost. Waar voorheen een lampenkap hip was, kun je deze volgens de laatste trends beter ergens verstopt opbergen. We zien nu veel de hangende lamp, gewoon simpel, zonder poespas. Hij kan opgehangen worden aan een goedkoop koortje of touw, en daarmee transformeer je deze simpele lamp in een trendy interieuritem.

Bijzettafeltje

Een nieuwe tafel aanschaffen kan een dure grap zijn. Tafels bestaan er echter in allerlei vormen en materialen. Een klein bijzettafeltje van staal is daarmee al een heel ander verhaal dan een houten eettafel en daarmee een goed voorbeeld van een goedkoop item voor in het interieur. Het bijzettafeltje staat leuk naast een bank of stoel in de woonkamer of de hal.

Is jou bovendien het stapeltje boeken al opgevallen? Een leuke, gratis oplossing als bijzettafeltje ‚Äď of wat dacht je van een nachtkastje! ‚Äď of om decoratief ergens in je woning te plaatsen.

Kussens

Zoals in de introductie al vermeld werd, is het kopen van een nieuw bankstel geen uitgave die we iedere dag zomaar doen. Ben jij je bank echter meer dan zat of past hij niet meer bij de stijl van je woonkamer? Dan kun je je bank nieuw leven inblazen door er nieuwe goedkope kussens op te leggen. Als je voor de goedkoopste variant gaat, houd je wellicht iets geld over en kun je zelfs de stoffering van je bank vervangen. Zo transformeer je de bank van een pijnlijk item om naar te kijken in een pareltje voor het oog.

Plaids

Plaids zijn ontzettend leuke items om een interieur mee om te gooien. Ze zijn goedkoop in aanschaf en veelzijdig in te zetten. Niet alleen op een stoel past het dekentje goed, maar ook op het bed of op je bank in de woonkamer kan een plaid een interieur metamorfoseren. Ze komen in allerlei soorten materialen, zoals fleece, wol of katoen. Ook bestaan ze in verschillende designs: effen voor een minimalistische, bloemetjes voor een brocante en grafisch voor een moderne inrichting.

Kaarshouders

Tot slot hebben we nog de, wellicht enigszins voor de hand liggende, kaarshouder. Een goedkoop item dat je in iedere winkelketen wel vinden kunt. De kaarshouder verdient een speciaal plekje in dit overzicht, omdat de ketens tegenwoordig z√≥ snel de trends ‚Äď denk bijvoorbeeld aan geometrische vormen ‚Äď uit interieurland oppakken, dat je de hipste kaarshouders thans voor een prikkie kopen kunt.

Hopelijk hebben wij je voldoende inspiratie gegeven met deze goedkope items voor een leuker interieur. Wil je nog meer tips en trucs weten om je woning goedkoop, maar stijlvol in te richten? Neem dan ook eens een kijkje in dit Ideabook.