Nu.nl


Veel Nederlands ontwerp op meubelbeurs Milaan

MILAAN – De vijftigste editie van één van ‘s werelds belangrijkste meubelbeurzen, Salone Internazionale del Mobile, opende dinsdag in Milaan haar deuren. Zoals ieder jaar is Nederland ook nu weer goed vertegenwoordigd.

Nederlandse ontwerpers als Eijk en der Lubbe, Maarten Baas, studio Job, Leolux, Linteloo en Pastoe presenteren hun nieuwste producten of collecties in het Milanese beursgebouw zelf, of op een van de andere speciaal voor de beurs ingerichte locaties. Zo toonde Studio Job voor het merk Moooi felgekleurde stoeltjes voor buiten, gemaakt van polyethylene en bestand tegen de wind.

Iedereen die iets ontwerpt of iets te verkopen heeft op het gebied van wonen, is te vinden op de Salone Internazionale del Mobile, volgens Mary Hessing, hoofdredacteur van het glossy woontijdschrift Eigen Huis en Interieur zelfs een must. “Eigenlijk moeten alle ontwerpers zich hier presenteren, als je hier niet bent, dan heb je echt een gemist jaar”, aldus Hessing.

Locaties

De Salone zelf vindt van 12 tot en met 17 april plaats in een groot beursgebouw bestaande uit meer dan 15 hallen. De rest van de beurs is te bezoeken op verschillende plaatsen verdeeld door de stad. Zo zijn er ontwerpen te zien in oude fabriekshallen en in een verlaten klaslokaal.

,